Opgelicht in Thailand

Thailand is een prachtig land waar prachtige natuur te vinden is. Ook bieden de steden veel vermaak. Genoeg reden om dus een vakantie naar het land te boeken. Het is echter een stad waar veel oplichtingstrucs gebruikt worden. Wij zetten er een paar op een rij. Een truc die veel gebruikt wordt door de chauffeurs van Tuk-Tuks is dat ze zeggen dat de bezienswaardigheid die jij wilt bezoeken gesloten is. De Grand Palace is daar een voorbeeld van. Er is dan toevallig iets waardoor deze die dag niet open is. Ze bieden dan aan je andere plekken te laten zien. In werkelijkheid zal je dan door heel de stad worden gereden naar louche winkels en kleermakers. Als je dan boos wordt dan proberen de chauffeurs medelijden te wekken dat ze arm zijn en voedselbonnen van de winkels en kleermakers krijgen.

Bezienswaardigheden zijn dicht ...

Verteld een chauffeur je dat een bezienswaardigheid gesloten is vertrouw dat dan niet en doe navraag. De kans is dat deze gewoon geopend is en dat je zonder problemen naar deze plek kunt gaan. Laat je op straat niet verleiden om ergens naar toe te gaan. Vaak kom je dan op plekken waar je niet makkelijk meer weg komt. Er dient dan eerst een hoge rekening te worden betaalt voor je mag gaan.

Opgelicht worden met huren

Wil je een scooter of een jet ski huren dan kan dit ook veel problemen opleveren. De verhuurders willen dan een paspoort als onderpand. Wanneer je terugkomt dan is er schade en die dient betaalt te worden. Als je niet betaalt dan krijg jij je paspoort niet terug en dat zorgt dan voor grote problemen. De rekening kan honderden euro's bedragen en het zou zonde zijn als je dit geld aan deze zogenaamde schade kwijt zou raken.

banner resurge smal