Opgelicht in Praag

Praag was altijd een stad die goedkoop was. Daarom gingen ook veel toeristen naar de stad. De laatste jaren is dit veranderd en zal je vooral in het toeristische gedeelte van de stad 'normale' prijzen betalen. Doordat de stad veel bezoekers trekt zijn er ook veel oplichters in Praag actief. Denk je gewoon goed na dan zal je een leuke tijd hebben en dan zullen de oplichters geen geld bij je buit maken. Een groot probleem in de stad zijn de prijzen van de taxi's. Deze zijn niet hoog maar toeristen betalen vaak veel. Er zijn door gemeente maximale prijzen vastgesteld. Vraag dus altijd wat een rit kost. Op internet kun je ook de maximale prijzen zien en zelfs berekenen. Zo weet je meteen wat je moet betalen.

Geld wisselen in Praag is niet verstandig

Wil je wisselen dan is het verstandig dit niet in Praag op straat te doen of bij een klein kantoortje. De tarieven lijken gunstig maar je wordt opgelicht. Moet je wisselen doe dit dan bij een gerenommeerd kantoor. Ook kun je gewoon pinnen. Dan weet je dat je altijd het geld krijgt waar je recht op hebt. Wisselen is dus eigenlijk helemaal niet nodig.

Worden verleid in Praag

De stad Praag staat ook bekend om de vele nachtclubs en seksclubs. Deze lijken voordelig maar de kans dat je daar opgelicht wordt is groot. Het kan zijn dat de tarieven voor een prostituee laag lijken. Toch kun je dan een behoorlijk hoge rekening gepresenteerd krijgen. Bestel je drinken in een club vraag dan altijd wat dit kost. Er zijn verhalen bekend waar mensen tot wel vijfentwintig euro voor een glas cola moesten betalen. Drink je een paar drankjes met een dame dan kan dit een rekening van meer dan honderd euro betekenen alleen voor het drinken.

banner resurge smal