Opgelicht in Las Vegas

Las Vegas is een showstad in Amerika. Je kijkt er je ogen uit en je bent dan minder oplettend als het op oplichtingstrucs aankomt. Een truc die vaak gebruikt wordt is de zogenaamde timeshare truc. Dit is een truc waarbij je op straat aangesproken wordt en waar je gratis kaarten voor een voorstelling. Dit is een voorstelling van een bekende artiest of groep. Wat je daarvoor moet doen is een kijkje nemen bij een hotel in aanbouw en daarover je vrienden vertellen zodat het nieuwe hotel klandizie krijgt. Dit lijkt een goede deal maar dat is het zeker niet.

Creditcard

Om het nieuwe hotel te bekijken word je opgehaald door een busje. Om zogenaamd te kunnen verifiëren dat jij het bent dien jij je creditcardgegevens achter te laten. Wanneer je met het busje wordt gehaald dan dien je op de locatie te tekenen. Er wordt je dan een smoes verteld maar in werkelijkheid teken je dat er duizenden euro's van je rekening afgeschreven worden. Wil je snel van deze truc af zijn dan is het raadzaam om te zeggen dat het je laatste dag in de stad is. Ze kunnen je dan niet meenemen naar het nieuwe hotel en zullen je direct met rust laten.

Wees zuinig op je creditcardgegevens

In Las Vegas zijn ze vooral uit op de gegevens van je creditcard. Verblijf je in je hotel dan kan het zijn dat je op de kamer gebeld wordt. Het lijkt dan iemand van de receptie te zijn. Deze zegt dat de gegevens van je creditcard niet kloppen en dat deze gecontroleerd moeten worden. Ga hier niet op in. Doe je dit wel dan worden er met jouw kaart dure spullen gekocht en dit kan in de duizenden euro's lopen. Geef aan dat je wel even naar de receptie komt om het probleem op te lossen. Dit zal je veel problemen besparen.

banner resurge smal