Opgelicht in Istanbul

Ook in Istanbul dien je als toerist op te passen. Het is een grote stad met veel fraaie bezienswaardigheden. Het is dan ook een stad die je zeker eens moet bezoeken. Toch is het raadzaam dit artikel goed door te lezen. Je weet dan waar je op moet letten zodat je niet opgelicht gaat worden.

Waar de meeste klachten van toeristen die Istanbul bezochten over gaan dat zijn hoge rekeningen in bars en restaurants. Het is een truc die ook in veel andere wereldsteden wordt toegepast. Toch lijkt deze in de Turkse hoofdstad net even anders te zijn. Hier word je in de meeste gevallen niet aangesproken door dames maar door een heer. Dit is dan een keurige heer met vaak een dure auto. Over het algemeen worden het meest toeristen aangesproken die alleen reizen. Er wordt gevraagd of je mee wilt gaan naar een leuke bar, nachtclub of restaurant. Normaal zou je daar misschien niet in meegaan maar door het voorkomen van de heer en door zijn overtuigingskracht weten ze toch vele alleenstaande reizigers mee te krijgen.

Al snel nieuw gezelschap

Eenmaal gearriveerd in de bar zal de heer vragen of het goed is dat er nieuw gezelschap komt. Dit zijn meestal dames. Dezen zijn niet te verwarren met prostituees. Het zijn keurige dames die hoog opgeleid lijken en netjes gekleed zijn. De heer die je mee heeft genomen stelt voor de dames wat te drinken te kopen en de rekening te delen. Zo proberen ze je lang in het etablissement te houden.De schok komt zodra de rekening komt. Er zijn gevallen bekend waar er rekeningen waren van meer dan tweeduizend euro. Aangezien de heer aangeeft dat hij de helft betaalt dien je dan nog steeds een enorm bedrag te betalen.

banner resurge smal